Bloggen med perspektiv från Strängnäspolitiken

måndag 24 maj 2010

Nedläggningsbeslut av Långbergsskolan

Det var som jag trodde. Långbergsskolan har lagts ner. Lotta Grönblad har hela tiden sagt att det är en temporär förflyttning till Karinslundsskolan men verkligheten är en annan. I fullmäktige debatterades skollokalsutredningen och i detta sammanhang ställde jag frågan till BUN-ordföranden Lotta Grönblad om det finns någon tidplan och finansiering för en återflytt av Långbergsskolans elever. Hon ville inte svara på den frågan under punkten skollokalsutredningen så jag ställde frågan på nytt under punkten ledamöters frågestund. Frågan var om det finns någon tids- och finansieringsplan för återupptagandet av Långbergsskolan. Efter ett mycket svävande svar från Lotta om diverse flyttkostnader och viss renoveringskostnad av Karinsludsskolan ställde jag åter frågan om renoveringen av LÅNGBERGSSKOLAN. Svaret blev då att "det ligger så långt in i framtiden så det har vi inte tagit ställning till. 5-10 årsplaner gjordes bara i Sovjet"!!!
Detta är häpnadsväckande att en politiker för väljare bakom ljuset genom att lova att flytten till Karinslundsskola är en temporär lösning men att man har en egen agenda som innebär att det ligger åtminstone 10 år framåt i tiden. Detta är ett falskspel mot väljarna som majoriteten driver. Det finns ingen ärlighet och anständighet i politiska beslut med ett sådant tillvägagångssätt. Vi måste se till att få en ny majoritet efter nästa val!

3 kommentarer:

 1. Hej Christer!

  Jag säger god natt och skickar min blogglänk: http://margiturtegard.blogspot.com/2010/05/lotta-gronblad-s-lagger-ner.html

  Bra artikel du har skrivit.

  SvaraRadera
 2. Ja, Din envishet gav ett inte helt oväntat men ändå häpnadsväckande svar. Presenterat med en sådan fräckhet att man baxnar.

  SvaraRadera
 3. Det vi bevittnade igår var väl ändå höjden av fräckhet och total nonchalans för väljarna och framför allt skolbarnen och deras föräldrar i Långbergskolan.
  Tänk om föräldrarna i enkäten fått välja mellan en trångbodd skola, smärre tillbyggnader eller bussning till en ny skola utanför stan under resten av barnens grundskoletid.
  Ja nog var det häpnadsveckande alltid.
  Det finns skäl att ha kvar frågor från förtroendevalda sent på agendan. Igår fick vi vår belöning.
  Kerstin

  SvaraRadera